ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Orpheo Tour

PDA TourCityTour
Τα Συστήματα Ακουστικής Ξενάγησης χρησιμοποιούνται σε Μουσεία, Πάρκα, Αρχαιολογικούς και Εκθεσιακούς Χώρους, και προσφέρουν ψυχαγωγία αλλά και χρήσιμες πληροφορίες στο ευρύ κοινό. Για παράδειγμα σε έναν μουσειακό χώρο κάθε επισκέπτης έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί μία συσκευή, μέσω της οποίας ακούει πληροφορίες σχετικά με τα εκθέματα σε μορφή Αφήγησης και στη Γλώσσα της επιλογής του.
Επιπλέον, τα συστήματα ακουστικής ξενάγησης προσφέρουν στον επισκέπτη προσωπική ξενάγηση, η οποία είναι διαμορφωμένη σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του επισκέπτη όπως την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, το μορφωτικό επίπεδο, τη χώρα προέλευσης κ.ά.. 
Διαθέτει φωτιζόμενη LCD οθόνη, η οποία εμφανίζει αριθμό και τίτλο αφήγησης ή και το ίδιο το κείμενό της. Ο επισκέπτης μπορεί να ακούσει μία αφήγηση μέσω του υψηλής ποιότητας ενσωματωμένου ηχείου της Συσκευής. Η Συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν ή δύο επισκέπτες ταυτόχρονα, με μονοφωνικά ή στερεοφωνικά ακουστικά. Ειδικότερα, όσον αφορά στη συσκευή Orpheo Classic, η οποία ζυγίζει μόνο 235 γραμμάρια και έχει μήκος 16 εκατοστά, αυτή διαθέτει ένα πλήρες πληκτρολόγιο, οθόνη και ενσωματωμένο ηχείο. Το μικρό της μέγεθος δίνει τη δυνατότητα γρήγορης διάθεσης και συγκέντρωσής/μεταφοράς των επιστρεφόμενων συσκευών στη βάση φόρτισης. Επιπλέον, είναι η μοναδική συσκευή αναπαραγωγής ήχου τέτοιου μεγέθους η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ακουστικά ή χωρίς.

Οι συσκευές, πριν δοθούν στον επισκέπτη, ρυθμίζονται στη γλώσσα της προτίμησής του, η οποία “κλειδώνει” έως το πέρας της περιήγησης. Ακολουθώντας την ειδική σήμανση που υπάρχει σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος, ο χρήστης της συσκευής, είναι σε θέση να ακούσει την αφήγηση για το έκθεμα που τον ενδιαφέρει. Η αφήγηση μπορεί να ξεκινήσει με πρωτοβουλία του επισκέπτη ή και αυτόματα, με τη βοήθεια κάποιων ειδικών πομπών. Όταν τελειώσει η περιήγηση, ο επισκέπτης επιστρέφει την συσκευή στο σημείο από όπου την παρέλαβε, η οποία και τοποθετείται στη βάση Φόρτισης – Αποθήκευσης – Συλλογής Στατιστικών Στοιχείων.
Ο προσφερόμενος εξοπλισμός μπορεί να υποστηρίξει απεριόριστο αριθμό σε προγράμματα Αφήγησης (πρόγραμμα για παιδιά, Ενήλικους, Ειδικές ομάδες επισκεπτών), Γλώσσες, αλλά και το σχολιασμό απεριόριστου αριθμού εκθεμάτων. Ο μόνος περιορισμός είναι η διαθέσιμη μνήμη, που επιλέγεται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.
Η Ακουστική Ξενάγηση είναι ιδανική για άτομα με προβλήματα στην όραση, καθώς προσφέρει ηχητική περιγραφή του χώρου που επισκέπτονται και των αντικειμένων που υπάρχουν σε αυτόν.
Όλες οι συσκευές Orpheo Classic, Compact και Mini είναι ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να είναι φιλικές προς άτομα με προβλήματα στην όραση αλλά και την ακοή, μιας και διαθέτουν ανάγλυφα πλήκτρα και δυνατότητα εμφάνισης κειμένου και μπορούν να συνδεθούν με ακουστικά βαρηκοΐας.

Η Radiant προσφέρει επίσης ειδικές υπηρεσίες για άτομα με προβλήματα όρασης ή ακοής. Η υπηρεσία RAS στοχεύει στην σωστή πληροφόρηση όλων των επισκεπτών ενός χώρου και την απόλαυση της εμπειρίας της επίσκεψης χωρίς περιορισμούς. Παρακαλούμε, δείτε τη σχετική μπροσούρα (RAServices) στα δεξιά της σελίδας αυτής.
devices
users
charger