ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού

[21.6.10]

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας και γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια, σβήνει κεράκι, περιμένει δώρα.



Με δύο εκατομμύρια επισκέπτες, μία έκθεση- αφιέρωμα στον πολιτικό που εμπνεύστηκε την κατασκευή του Παρθενώνα, τον Περικλή, ένα Προεδρικό Διάταγμα στην τελική ευθεία το οποίο θα λύσει δεκάδες προβλήματα στη λειτουργία του και την πρόθεση να φιλοξενήσει θησαυρούς από όλα τα ελληνικά μουσεία στις αίθουσές του, έσβησε την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 το πρώτο κεράκι των γενεθλίων του το Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Από τις μεγάλες επαναστάσεις που έφερε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι η προσέγγιση στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο αθόρυβος και εξαιρετικά ισχυρός τρόπος με τον οποίο το μουσείο φωνάζει στον επισκέπτη πως αυτά τα Γλυπτά ανήκουν εδώ και όχι στο Λονδίνο έχει ανεβάσει το επίπεδο της συζήτησης πολύ πιο ψηλά από εκεί που ήταν ώς τώρα. Η συνέχεια για το ΝΜΑ θα γραφεί με μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ιδέα: εκθέσεις με θησαυρούς από μουσεία της περιφέρειας.

Όπως είπε και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος «Είναι μια προοπτική που συζητάμε με τον κ. Παντερμαλή (σ.σ.: τον πρόεδρο του Δ.Σ. του μουσείου) δεδομένου ότι το ΝΜΑ με την απίστευτη επισκεψιμότητά του μπορεί να γίνει φορέας προβολής άλλων μουσείων της Ελλάδας που έχουν μικρή επισκεψιμότητα και σημαντικούς θησαυρούς καιταυτοχρόνως να τους παρέχει τεχνογνωσία. Να γίνει ένας πυρήνας όπου τα υπόλοιπα μουσεία θα κερδίζουν από το ΝΜΑ».

Τέλος, το διευρυμένο ωράριο του μουσείου: Λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας): 08.00-20.00 Φροντιστές ενημερώνουν τους επισκέπτες με λεπτομέρειες για τα εκθέματα και λύνουν απορίες Οικονομικό καφέ - εστιατόριο με θέα στον Παρθενώνα Ιατρική κάλυψη επισκεπτών.

Η εταιρεία μας, με την παροχή 500 συσκευών Orpheo Classic στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, σε λίγο καιρό θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες του μουσείου, να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία ακουστικής ξενάγησης. Είναι μία εξαιρετική δυνατότητα που δίνεται στον επισκέπτη, να συνδυάσει την όραση με την ακοή και να έχει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για την ιστορία και τα εκθέματα του μουσείου.