ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού

[12.6.09]

Στις 20 Ιουνίου τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης



Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2009 θα πραγματοποιηθούν τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί και υπουργοί, ευρωπαίοι επίτροποι και άλλες σημαντικές προσωπικότητες απο το χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού.

Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης θα ανοίξει τις πύλες του για πρώτη φορά την Κυριακή 21 Ιουνίου, αλλά για ένα περιορισμένο αριθμό επισκεπτών. Για τις τρεις πρώτες ημέρες τις λειτουργίας του, θα μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο μόνο κάτοχοι εισιτηρίων e-ticket, που θα είναι διαθέσιμα από την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου (www.theacropolismuseum.gr). Να σημειώσουμε πως η ιστοσελίδα αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 15 Ιουνίου. Από τις 24 Ιουνίου και έπειτα, οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται κανονικά τα εισιτήριά τους, αξίας 1 ευρώ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009, από τα ταμεία του Μουσείου.
Των εγκαινίων θα προηγηθούν τέσσερις εκδηλώσεις, που ξεκινούν στις 13 Ιουνίου με μία ξενάγηση στον Ιερό Βράχο από την Κορνηλία Χατζηασλάνη, προϊσταμένη του τομέα εκπαίδευσης και ενημέρωσης υπηρεσίας συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως. Τη συνέχεια θα δώσει ο καθηγητής κ. Παντερμαλής την Παρασκευή 19 Ιουνίου, με μία διάλεξη για την υλοποίηση του Μουσείου. Το πρωί της 20ης Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή των εγκαινίων, θα γίνει η πρώτη ξενάγηση στο νέο Μουσείο, από τον έφορο, Αλέξανδρο Μάντη. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία εκδήλωση, μία ομιλία του Κώστα Ζάμπα, Πολιτικού Μηχανικού-Διδάκτωρα ΕΜΠ, σχετικά με τη μεταφορά των εκθεμάτων από το παλιό στο νέο Μουσείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενόψει των εγκαινίων έχουν αναρτηθεί σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας αφίσες που απεικονίζουν μία αρχαία κόρη και φέρουν την επιγραφή “Νέο Μουσείο Ακρόπολης”, ενώ ορισμένοι συρμοί του Μετρό, καθώς και τρόλεϊ και λεωφορεία, έχουν αναρτημένες στο εξωτερικό τους διάφορες σκηνές από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα.