ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού

[17.3.09]

Εγκαίνια για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ναυπλίου



Σήμερα, 17 Μαρτίου 2009, και ώρα 19:00 γίνονται τα εγκαίνια της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ναυπλίου, που θα τελεστούν από τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Αντώνη Σαμαρά.
Τα εκθέματα χωρίζονται σε θεματικές ενότητες, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι διάφοροι πολιτισμοί που ήκμασαν στην Αργολίδα από την προϊστορία ως την ύστερη αρχαιότητα. Η Δ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είχε την επιστασία της επανέκθεσης, της οποίας η υλοποίηση συγχρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία μας ανέλαβε και υλοποίησε τις ψηφιακές εφαρμογές που συμπεριλαμβάνονται στη νέα έκθεση του μουσείου. Πρόκειται για μία παρουσίαση των τόπων προέλευσης αρχαιολογικών ευρημάτων (Ερμιόνη, Ασίνη, Αρχαία Επίδαυρος και Αλιείς-Πόρτο Χέλι), μία προβολή με εικαστική εισαγωγή στον Μυκηναϊκό Κόσμο και ένα ψηφιακό έκθεμα παρουσίασης του μοναδικού ευρήματος της μυκηναϊκής πανοπλίας. Παράλληλα, παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παρουσίαση των ψηφιακών αυτών εκθεμάτων και εφαρμογών.

Αξίζει να αναφερθεί πως το έργο της Radiant στο Αρχαιολογικό Μουσείο δεν είναι το μοναδικό που έχουμε υλοποιήσει στην πόλη του Ναυπλίου. Λειτουργεί επίσης ένα σύστημα city tour, για ακουστική ξενάγηση στην πόλη. Οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να περιηγηθούν στην πόλη με ένα χάρτη και να πληροφορηθούν σε 5 γλώσσες για την ιστορία και τον πολιτισμό της με τη βοήθεια των ειδικών συσκευών ξενάγησης. Η διάθεση των συσκευών γίνεται από τα δωμάτια πληροφόρησης, στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων και Φιλελλήνων. Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο αυτό, επισκεφθείτε το www.nafplio-tour.gr