ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού

[13.10.08]

Το Μουσείο “Λυχνοστάτης” παρουσιάζει το έργο “Δημιουργία πολύγλωσσων ακουστικών εκδόσεων”



Το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής και Λαϊκού Πολιτισμού Κρήτης “Λυχνοστάτης ” άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο 4 Οκτωβρίου για την ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου “Δημιουργία πολύγλωσσων ηλεκτρονικών εκδόσεων και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων στο Μουσείο Λυχνοστάτης”. Το έργο εντάσσεται στο έργο “Ψηφιακή Σύγκλιση – Κοινωνία της Πληροφορίας”.
Το Μουσείο “Λυχνοστάτης” ιδρύθηκε το 1992 από τον συλλέκτη – λαογράφο Γιώργο Μαρκάκη και κτίστηκε αποκλειστικά από πρωτογενή υλικά χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων.

Τον Αύγουστο του 2008 ολοκληρώθηκε από την εταιρεία μας η προμήθεια του εξοπλισμού, καθώς και η επιμέλεια του δημιουργικού.
Με τη χρήση του συστήματος ξενάγησης ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει κατά την περιήγησή του στους επισκέψιμους χώρους του μουσείου (που αναπτύσσονται σε μία υπαίθρια έκταση), μια κατά το δυνατόν πλήρη εικόνα για το νησί της Κρήτης. Συγκεκριμένα μπορεί να πληροφορηθεί για τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της γεωμορφολογίας της Κρήτης, την ενδιαφέρουσα εθνογραφική παράδοση του νησιού καθώς και τα σημαντικότερα δείγματα καλλιτεχνικής δημιουργίας που σχετίζονται με αυτό. Αξίζει να αναφερθεί πως οι αφηγήσεις του συστήματος εμπλουτίζονται με προφορικές μαρτυρίες ανθρώπων της περιοχής.