ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού

[14.6.07]

Ψηφιακή Περιήγηση στην Αρχαία Ρώμη



Το καινοτόμο πρόγραμμα “Rome Reborn” θα παρουσιάζει ένα ψηφιακό μοντέλο της πόλης όπως ήταν το 320 μ.Χ, υπό τη βασιλεία του Μέγα Κωνσταντίνου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν βίντεο και φωτογραφίες από τα παλάτια και τα σπίτια της πόλης, καθώς και μαγαζιά και ναούς, με φιγούρες Ρωμαίων στην καθημερινή ζωή τους. Η ξενάγηση θα γίνεται ανάμεσα σε 7.000 κτήρια και μνημεία, τα οποία ‘έφεραν στη ζωή’ αμερικάνοι και ιταλοί αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες και άλλοι ειδικοί. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει επίσης την εξέλιξη της Ρώμης από την εποχή του Χαλκού έως την πτώση της, κατά τον 5ο μ.Χ. αιώνα. Το μοντέλο αυτό θεωρείται ως η μεγαλύτερη ψηφιακή αναπαράσταση μίας αρχαίας πόλης έως σήμερα.

Ευελπιστούμε πως οι αρμόδιοι φορείς της Ελλάδας θα ακολουθήσουν τα βήματα του προγράμματος αυτού και θα αναπτύξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες για τη δική μας πολιτιστική κληρονομιά.
Η Radiant από την πλευρά της παρακολουθεί τις καινοτομίες αυτές και βρίσκεται σε θέση να υλοποιήσει παρόμοια προγράμματα, συνδυάζοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία με την αισθητική.

Περισσότερες Πληροφορίες…