ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού

[22.2.07]

Απολογισμός του Cretaquarium/Θαλασσόκοσμου για τους 12 πρώτους μήνες λειτουργίας του



Απολογισμό της λειτουργίας του Cretaquarium για τον πρώτο χρόνο έκανε ο κ. Μιχάλης Παπαδάκης, διευθυντής του ενυδρείου, και παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν έπειτα από αναλυτική έρευνα των επισκεπτών. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, το 2006 ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 350 χιλιάδες, εκ των οποίων το 47,5% είναι Έλληνες. Το 70% των επισκεπτών που διαμένουν μόνιμα στην Κρήτη προέρχονται από το νομό Ηρακλείου, ενώ ακολουθούν οι κάτοικοι των Χανίων.
Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες προέρχονταν από τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ολλανδία. Συγκρίνοντας την κατανομή των ξένων επισκεπτών με τη σύνθεση του συνολικού τουριστικού πληθυσμού της Κρήτης ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως το ενυδρείο έχει καταφέρει να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες από την Ανατολική Ευρώπη, ενώ δεν κατάφερε να φτάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά στους τουρίστες από τη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη.
Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε επίσης και στην ακουστική ξενάγηση που έχει αναπτυχθεί και εγκατασταθεί από τη Radiant στο ενυδρείο. Σύμφωνα με το διευθυντή του Cretaquarium η ακουστική ξενάγηση “έχει εκτιμηθεί πολύ από τους επισκέπτες”, και είναι τώρα διαθέσιμη στην τιμή του ενός ευρώ, σε 4 γλώσσες. Παράλληλα, με την χρήση της ακουστικής ξενάγησης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να “εμπλουτίσουν την επίσκεψή τους ακούγοντας πληροφορίες και επεξηγήσεις στο δικό τους ρυθμό και σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους”.
Τέλος, ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στην νέα κάρτα μέλους, η οποία με το κόστος 2 εισιτηρίων (16 ευρώ) επιτρέπει απεριόριστες επισκέψεις στο ενυδρείο κατά τη διάρκεια ενός έτους.
creta1
Διαβάστε Επίσης