ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Ελλάδα

Εξωτερικό

Ψηφιακή Περιήγηση στο Vagonetto - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας



"Η ανάδοχος εταιρεία Radiant Technologies υπήρξε ιδιαίτερα συνεργάσιμη και αποτελεσματική καθόλη την πορεία υλοποίησης του έργου Ψηφιακή Εγκατάσταση στο Vagonetto"

Με εκτίμηση,
Σοφία Γκανιάτσου

Το έργο αυτό αποτελεί μία τεχνολογική καινοτομία, και αφορά ένα από τα ελάχιστα θεματικά πάρκα που διαθέτει η χώρα μας. Για να αναδειχθεί το πλούσιο υλικό που διαθέτει το πάρκο θα χρησιμοποιηθεί σύγχρονη τεχνολογία, η οποία θα παρουσιάζει στο κοινό πολλά στοιχεία για την ιστορία και τις μεθόδους της μεταλλείας στην περιοχή. Το πρωτοποριακό αυτό πάρκο είναι τοποθετημένο κοντά σε ένα εν λειτουργία μεταλλείο, ενώ ο ίδιος ο χώρος περιλαμβάνει μία επισκέψιμη στοά που είχε εξορυχθεί στο παρελθόν, καθώς και ένα μουσείο μεταλλευμάτων. Η στοά 850, όπως ονομάζεται, ανοίχθηκε το 1967 και λειτούργησε έως το 1972 για την εξόρυξη βωξίτη. Η επίσκεψη στο χώρο γίνεται με ένα τρενάκι, το Vagonetto, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι εργάτες κατά την εξόρυξη. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στο βωξίτη, και πιο συγκεκριμένα στο σχηματισμό, την εξόρυξη και την εύρεση κοιτασμάτων του μεταλλεύματος αυτού.
Το έργο που ανέλαβε η Radiant περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ενός εξειδικευμένου συστήματος ξενάγησης. Οι επισκέπτες του χώρου θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στη στοά και να αντλήσουν πληροφορίες μέσω συσκευών ξενάγησης ή μέσω των ειδικών ‘έξυπνων κουτιών’ που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο. Τα κουτιά αυτά διαθέτουν μεγάφωνα και είναι συγχρονισμένα με προβολείς, για την καλύτερη παρουσίαση των εκθεμάτων, ενώ ενεργοποιούνται μέσω υπέρυθρων.
Η ξενάγηση είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά.

 

vognetto_big.png
vognetto_2.png
vognetto_3.png
users.png