ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Ελλάδα

Εξωτερικό

The Greatest Pterosaur Exhibition - Ιαπωνία



Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μίας περιοδικής έκθεσης με θέμα τους δεινόσαυρους και το σύστημα ξενάγησης με PDA ήταν σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν στην έκθεση. Η έκθεση χρηματοδοτήθηκε από μία εφημερίδα και την Sega, τη γνωστή εταιρεία σχεδιασμού ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Οι χορηγοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το θέμα ενός δημοφιλούς ιαπωνικού καρτούν για την έκθεση, ενώ το δημιουργικό για τα PDA ήταν σε μορφή διαδραστικών παιχνιδιών για τα παιδιά. Όλοι οι χαρακτήρες δημιουργήθηκαν από σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Sony Vegas. Για το σχεδιασμό της εφαρμογής χρησιμοποιήθηκε το ειδικό πρόγραμμα NaviPocket.

Το δημιουργικό σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε το κάθε σημείο ενδιαφέροντος να εμπεριέχει μία μικρή περιγραφή ενός δεινόσαυρου, ακολουθούμενη από ερωτήσεις σε μορφή κουίζ. Κάθε φορά που το παιδί απαντά σωστά, ανταμείβεται με ένα κλειδί. Εάν το παιδί καταφέρει να μαζέψει όλα τα κλειδιά, απαντά σε μία επιπλέον ερώτηση. Ανάλογα με τον αριθμό των κλειδιών που μαζεύει το παιδί, εμφανίζεται ένας ξεχωριστός χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων.

Το έργο θεωρείται πρωτοποριακό. λόγω της θεματικής του και του διαδραστικού χαρακτήρα του. Δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση να γνωρίσουν από κοντά την εποχή των δεινοσαύρων και να αντλήσουν πληροφορίες για τα τεράστια ερπετά του παρελθόντος που δεν υπάρχουν πια, μέσα από ένα παχνίδι με εκπαιδευτικές διαστάσεις. Η διαδραστική αυτή εφαρμογή, μέσω των ερωτήσεων που θέτει στα παιδιά, επιτυγχάνει την ουσιαστική αφομοίωση από μέρους των χρηστών των πληροφοριών που εμπεριέχει.

Η έκθεση, η οποία είναι εξαιρετικά επιτυχημένη, ξεκίνησε το 2007 και θα διαρκέσει για περίπου 11 χρόνια.