ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Ελλάδα

Εξωτερικό

Musée de La Fontaine - Γαλλία



Ο Γάλλος ποιητής Jean de La Fontaine γεννήθηκε το 1621 στο Château-Thierry της Καμπανίας. Φοίτησε στο κολλέγιο του Reims, και αργότερα σπούδασε νομική στο Saint-Magloire. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους μυθοπλάστες, καθώς και ένας από τους πιο δημοφιλείς ποιητές του 17ου αιώνα.
Το έργο του συγγραφέα και ποιητή Malherbe ήταν αυτό που ενέπνευσε τον νεαρό La Fontaine και τον ώθησε προς την ποίηση. Στα μέσα της δεκαετίας του 1650 ο La Fontaine συνέγραψε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τον τίτλο “Le Songe de Vaux”.
Μία δεκαετία αργότερα ο La Fontaine και οι Racine, Boileu και Μολιέρος, σχημάτισαν το κουαρτέτο με την ονομασία “Rue du Vieux Colombier”, το οποίο έγινε διάσημο στην λογοτεχνική ιστορία της Γαλλίας.
Το 1682 ο ποιητής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλική Ακαδημία, της οποίας και έγινε μέλος λίγο καιρό αργότερα. Ο La Fontaine πέθανε το 1695 και ενταφιάστηκε στο Παρίσι, στο νεκροταφείο Père Lachaise.
Το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο La Fontaine στο Château-Thierry είναι πλέον μουσείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ίδιο τον ποιητή. Οι συλλογές που διαθέτει το μουσείο, και προέρχονται από τον 17ο έως και τον 20ο αιώνα, είναι βασισμένες στα έργα του La Fontaine, αλλά και στα έργα των ανθρώπων που ενέπνευσε.

(Κείμενο και φωτογραφίες από www.wikipedia.org και www.otsichateau-thierry.com)  

fontaine1
fontain4.png