ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού

[08.6.10]

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2010



Το καλοκαίρι του 2010 αναμένεται να είναι γεμάτο δημιουργία, χρώματα και τέχνη. Με εκθέσεις, εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες, θα δοθεί στο κοινό η ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στις τέχνες και τον πολιτισμό.

1)Το Μουσείο Ηρακλειδών φιλοξενεί από την 27η Νοεμβρίου 2009 έως την 14η Αυγούστου 2010 την έκθεση με τίτλο: "Η Πλήρης Συλλογή Γλυπτών του Edgar Degas". Η έκθεση παρουσιάζει και τα εβδομήντα τέσσερα μπρούντζινα γλυπτά του Edgar Degas με πρωταγωνίστρια τη "Μικρή Δεκατετράχρονη Χορεύτρια". Η συλλογή αυτών των γλυπτών ανήκει στο M.T. Abraham Center for the Visual Arts το οποίο την έχει ευγενώς δανείσει στο Μουσείο Ηρακλειδών για τους σκοπούς της έκθεσης. Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Μουσείο εξέδωσε συλλεκτικό κατάλογο σε τρεις γλώσσες. Το συναρπαστικό δοκίμιο σε αυτό τον κατάλογο από τον κ. Walter Maibaum εκθέτει λεπτομερώς την ιστορία αυτής της ανακάλυψης και τις διαφορές ανάμεσα στις μπρούντζινες εκδοχές γλυπτών. Το αποκαλυπτικό δοκίμιο του Dr.Gregory Hedberg εστιάζει στο πιο σημαντικό γλυπτό του Degas, τη "Μικρή Δεκατετράχρονη Χορεύτρια", ενώ το δοκίμιο της Dr. June Hargrove σχολιάζει τη σχέση ανάμεσα στα δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα του Edgar Degas, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν κατάλληλες συγκρίσεις. 


2)Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί την έκθεση "Η Πόλη του Ara Guler", η οποία ξεκίνησε στις 12/05/2010 και θα ολοκληρωθεί στις 25/07/2010, με φωτογραφίες του διάσημου φωτογράφου της Κωνσταντινούπολης. Το ύφος και η ατμόσφαιρα των φωτογραφιών του, παραπέμπει στον Έλληνα φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα.Η ουμανιστική του ματιά, απαθανατίζει καθημερινά στιγμιότυπα, με πρωταγωνιστές απλούς ανθρώπους και φόντο την Πόλη. Η έκθεση αποτελείται από 100 περίπου εκτυπώσεις με θέμα την Κωνσταντινούπολη των δεκαετιών 1960 και 1970 επιλεγμένες ειδικά για την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη.

3)Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ξεκίνησε και μπορείται να δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες στο site του Φεστιβάλ στο παρακάτω link www.greekfestival.gr